BlueSoft Elba E50 VB34 Vízlágyító

127 990 Ft (ÁFA-val)

Ajánlom Kis háztartásoknak, éttermek, nagyüzemi konyhák számára, készülékek védelmére.  A készülék automata, így nem kell állandóan figyelni és manuálisan elvégezni a regenerálás folyamatát.

– Megvédi a drága konyhai berendezéseket a vízkő lerakódástól, így nő az élettartamuk.


Leírás

Az E50 vízlágyítónak a legnagyobb előnyei az alacsony beszerzési ár, az alacsony szerviz költség, a hosszú élettartam, és a jó ár érték arány. A konyhai berendezésektől eltérően rendkívül hosszú ideig üzemképes, akár 15-20 évet is üzemel komoly meghibásodás nélkül! Az általam 15 éve letelepített vízlágyító berendezések mindegyike üzemel, és egyiknek sem volt eddig komoly meghibásodása.

A berendezés működési elve: a betáplált 100 mikronig előszűrt nyers vízből a speciális ioncserélő gyanta magához vonzza a kalcium és a magnézium ionokat, majd azokat nátrium ionokra cseréli. A kilépő ágon már a lágy víz kerül bele a csöveinkbe, így a vízkőmentesítés meg történt. A berendezésből a kezelés folyamán semmilyen vegyszer nem kerül a vízbe, kizárólag ioncserélés zajlik! A regenerálás éjjel 2 órakor történik, mivel a kivett víz mennyisége ebben az időben minimális. A berendezés méri a rajta áthaladó víz mennyiségét, ami alapján pl. 2000 liter vízfogyasztás után elvégzi a regenerálási folyamatot.  Beüzemelés után csak a só mennyiségét kell pótolni a kabinetben. Amint a meglágyított víz mennyisége eléri a beállított értéket, szükségessé válik a regenerálás, ami  kb.1,5 órát vesz igénybe. (Teljesen automata folyamat)

A regenerálás folyamata: a vízlágyító sós vizet szív a gyanta oszlopba, mely leoldja a műgyantára tapadó kalcium és magnézium ionokat, majd azokat a szennyvíz lefolyóba mosatja. Így a műgyanta ismét képes lesz eltávolítani a keménységet okozó ionokat.

 Figyelem: A lágyított víz nem mindig szárad teljesen foltmentesen, mivel a vízben más ionok is vannak, amelyek képesek kicsapódásra. Ezek eltávolításához azonban már nem kell vízkőoldót használnunk, mert nem makacs szennyezettségekről beszélünk, könnyen eltávolíthatóak.

Átfolyási teljesítmény: 1-1,5m3/óra.

Két regenerálás között felhasználható vízmennyiség: kb. 2,5m3

Só és vízfogyasztás regeneráláskor: 3kg NaCl, és 100 liter mosató víz.

Tisztítási hatásfok: A bejövő vízből 99,5%-os hatásfokkal távolítja el vízkövet. A kimenő lágy vizet felhasználástól függően 0 – 5 német keménységűre állítjuk.

Elektromos áram felhasználás: 20W/óra

Készülék méret: magasság/mélység/szélesség 620 x 320 x 500 mm

Telepítési feltételek: (Kérem, figyelmesen olvassa el a telepítési feltételeket, mert ezek együttes megléte esetén jöhet csak létre a telepítés!)

–  A készüléket csak fagymentes, jól takarítható helyre lehet telepíteni. (Vízóra aknába nem! Általában: pince, vagy a gépészeti helyiség)
– Víz rácsatlakozási lehetőség. A központi vízlágyítókat oda tudjuk telepíteni, ahol a víz egy ágon érkezik be az épületbe és lehetőség van a cső elvágására, a le és be állás kialakítására. (Ha önnél a ház oldalánál van végigvezetve a bejövő vízcső, nem lehet rá vízlágyítót szerelni.)
– Szennyvíz elvezetési lehetőség, maximum 70 cm magasságban. Ha a szennyvízcső ennél magasabban helyezkedik el, akkor szennyvíz átemelő szivattyú alkalmazása szükséges, amely kb. 80.000Ft-al emeli a beszerelési költséget.
 – Víz előszűrő, max.100 mikronos  pólus mérettel.
 – 6 bárnál magasabb víznyomás esetén nyomás csökkentő beépítése szükséges!
– 220V elektromos csatlakozó. Ha a telepítés helyén nincs elektromos csatlakozó, akkor oda kell vezetni, és a dugaljat ki kell alakítani. Ezt a munkát a megrendelő saját villanyszerelőjével, vagy az eladó szakszervizesével is elvégeztetheti. Ezt megrendeléskor jelezni szükséges. Elektromos csatlakozás kialakítása anyaggal, munkadíjjal 8500Ft.

Megjegyzés: A vízlágyító készülékeket legfőbbképpen hálózati csapvízre ajánlatos telepíteni. A készülék fúrt kútra való telepítése mérlegelendő, a rendelkezésre álló nyersvíz paramétereihez viszonyítva. A fúrt kúti víz esetén számolni kell a magasabb vas és szerves anyag tartalommal, ami csökkenti a gyanta élettartamát, illetve kiegészítő egységek felszerelését tehetik indokolttá. Magas vastartalom esetén vastalanító töltet alkalmazása szükséges.

A vízlágyító berendezés felépítése: digitális vezérlő fej, baypass szelep, gyanta tároló oszlop, só tároló kabinet.

  1. lépcső:  Mechanikai előszűrő. A műgyantás vízlágyító készülékek min. 100 mikronos előszűrést igényelnek, mely a rozsdát, homokot, egyéb szilárd anyagokat fogja fel. (Figyelem: A mechanikai előszűrő nem tartozéka a gépnek! Kötelező elem, de lehetséges, hogy az ön vízellátó rendszerébe már van szerelve így nem kell másikat telepíteni.)
  2. lépcső: Mennyiség vezérelt digitális vezérlő fej. Mutatja a pontos időt, a regenerálásig felhasználgató vízmennyiséget. A ciklus leteltével, hajnal két órakor automatikusan futtatja a regenerálási folyamatot.
  3. lépcső: Baypass szelep, más néven bekeverő szelep használatával tudjuk beállítani a maradék vízkeménységet, vagy leválasztani a vízlágyítót a vízhálózatról.
  4. lépcső: Gyanta tároló oszlop. Ebben az oszlopban tárolódik a vízlágyító gyanta, amely a mákhoz hasonló apró golyókból álló sárga anyag. A gyanta távolítja el a vízkövet a vízből.
  5. lépcső: Só tároló kabinet. Ebben tárolódik a nagytisztaságú tablettázott só.

Karbantartás: A vízlágyító berendezések teljesen automatikusan működnek, és nagyon csekély a karbantartási igényük. A felhasználónak gyakorlatilag csak az elfogyasztott regeneráló sót kell pótolnia, évente egyszer-kétszer.

Regeneráló só pótlás: a tablettázott regeneráló só fogyását időnkét ellenőrizni kell, illetve szükség esetén után kell tölteni a kabinetet. A regeneráló só 25 kg-os zsákokban kapható, a legtöbb víz- gáz-fűtés szerelvény boltban kapható. kb.100Ft/kg.

Gyantacsere: Amikor a vízcsapokon és szanitereken megjelenik a vízkő, az a vízlágyító gyanta lemerülését mutatja. Kimerüléstől függően 4-15 évente szükséges. A költsége a töltet mennyiségéhez számolandó, átlag 60.000 Ft + kiszállási díj.

Általános információk:

A készülék kiegészíthető: Speciális előszűrővel, UV lámpával, gyantaágy fertőtlenítő egységgel.

Garancia idő: 1év.

Szállítási, fizetési lehetőségek: A szervizes munkatárs személyesen viszi ki a terméket, és be is szereli. A kiszállításra felárat nem, de kiszállási díjat számolunk fel.  Fizetés előreutalással, vagy helyszínen a szerelőnek készpénzben.  Helyszíni/telephelyi átvételre nincs lehetőség.

Megrendeléskor előlegként fizetendő a termék árának 50%-a.  A fennmaradó összeg beszereléskor fizetendő, kézpénzben a szerelőnek.

Vízlágyító beszerelési költség: kb. 25000Ft, a szerelvényezés nagyságától függően.

Szállítási idő: 10-15 nap.

– A készülék ára nem tartalmazza a beépítéskor szükséges plusz szerelvények, a szerelési és kiszállási díj összegét! Végleges ár a helyszíni felmérés után kerül megadásra.

– Beszerelési, üzembe helyezési idő kb. 2-3 óra normál esetben, 4-5 óra, ha előre nem látott fennakadás akadályozza a munkát.

– Szerelést, és telepítést csak a keleti régió 3 megyéjében (Sz.Sz.B., Hadú, és Borsod), Nyíregyházától kb. 80km-es sugarú körben tudunk vállalni

Az árváltoztatás jogát fenntartjuk!           

További információk

Tömeg 20 kg
Méretek 500 × 320 × 620 cm