Az új korszak legnagyobb ellensége a vízkő

Harcoljunk ellene együtt

Ha neked is megkeresríti az életed a vízkő, és úgy érzed tenned kell ellene, akkor itt az idő!

Mutatom neked egyszerűen, feketén-fehéren a megoldást. 

A vízrendszerek megvédésére általában két technológiát használunk.
Műgyantás vízlágyítót vagy elektromágneses impulzusos vízkőmentesítőt.

Ezen az oldalon a Dropson által kifejlesztett új EMI technológiát mutatom be.

A Dropson EMI vízkőmentesítő – elektromágneses impulzusokkal-, a vízkezelés legújabb tudományos kutatási eredményeiből származik.

 Felhasználható a lakosság és az ipar számára egyaránt!

dropson emi vizkomentesito keszulekek
mi a vizko

Mi a vízkő? A vízkő a vízből kivált és lerakódott anyagok, főként sók összessége, amely nagy mennyiségben tönkreteheti a vízzel kapcsolatba kerülő gépeket (mosógép, kávéfőző), és szabad szemmel is látható anyagot képez.

A hazai vezetékes ivóvizek keménysége változó, sok helyen nagyon kemény.

Kialakulása: A sima csapvíz nem csak vizet tartalmaz, hanem különböző oldott ásványi anyagokat is, leggyakrabban kalcium- és magnézium-karbonátokat.

A vízzel együtt áramló szén-dioxid a vízzel hidrogén-karbonátot alkotva tartja oldott állapotban az ásványi anyagokat.

CaCO3 + H2CO3 ↔ Ca(HCO3)2, MgCO3 + H2CO3 ↔ Mg(HCO3)2

Ám amikor a szén-dioxid elillan, például nyomáscsökkenéskor vagy hőmérséklet-növekedéskor, a hidrogén-karbonáttal oldottan tartott karbonátok kiválnak, és lerakódást hagynak maguk után.

Mit okoz a vízkő? 

1. Bosszúságot, mert mindenre rárakódik és tönkreteszi. 

2. Sok munkát, mert folyamatosan újra kialakul és takarítani kell

3. Plusz költséget, mert a takarítószer nincs ingyen

4.  Plusz befektetést az elromlott gépek cseréje miatt

5. Extrém esetben vészhelyzetet, mint amikor a gázkazán a tél kellős közepén áll meg és az ingatlan fűtés nélkül marad.

A szomszédos képen egy 10 literes vízmelegítő bojler belseje látszik 3 kg vízkővel.

vizkoves bojler belseje
csepko barlang

Mennyire agresszív anyag a vízkő?

A természet a csepkőbarlangokban szebbnél szebb képződményeket hozott létre vízkőből. Viszont ugyenez már nem mutat jól a szanitereken vagy a gépeink belsejében.

Pedig a vízkő kicspódási folyamat ugyan az, csak idő faktor rövidebb.

A lenti képeken látni fogod, milyen a csövek belsejében kialakult csepkő barlang. Az emberek nem hiszik el, de igaz. A vízkő idővel képes szinte teljesen eltömíteni a víz utját és ezáltal komoly dugulást okozni.

Mig ez egy kifolyócsap esetében pár tízezer forintból orvosolható, addig egy kazán javítás már százezres, egy ipari hőcserélő esetében pedig sokmilliós javítási költséget eredményez.  

Felmérések szerint Magyarország nagyrészén kemény a víz! 

A Mellékelt vízkeménység térkép mutatja, hogy Magyarország területén milyen keménységüek a vizeink. A térképen három kategóriába van sorolva a vízkeménység, de a szerelésből fakadó tapasztalat azt mondatja velem, hogy 7 német keménység után, már nem igazán beszélünk lágyvízről. Ahogy nő a vízkeménység úgy nő a kicsópási képesség és mennyiség is.

A legtöbb helyen ahhol vízkő problémát kellett megoldani 16-18 német keménységű volt a víz és ez már komoly lerakódásokat, és melegvizes rendszereknél pl. kazánok hőcseréléjében teljes keresztmetszet eltömődést tud előidézni.

A legdúrvább hely ahhol szerelvényeztünk  Tokajhegyalja térség a maga 23-26 német vízkeménységével. Ez már 6-8 év alatt képes egy vascső belsejét 60-80%-ban eldugítani.

magyarorszag vizkemenyseg terkepe 1
vizkoves csovek montazs kicsi

Ha azt hinnéd, hogy a vízköves cső csak városi legenda

Kivitelezés közben szoktunk találkozni fúrcsaságokkal és extém helyzetekkel. A mellékelt montázs képet én készítettem csövek és szerelvények belsejéről. Azt gondolom, hogy a képek magukért beszélnek, és az összeset itt be sem tudom mutatni.

Egy szó mint száz:

Ha nálad kemény a víz és nem vízkőmentesítőre költesz, akkor  majd a csöveid és a gépeid cseréjére kel majd.

 

Ennyi bevezetés után engedd meg, hogy bemutakozzak.

Lizák Sándor vagyok a Nyirhome.hu tulajdonosa.

Miért vállasz emgem?

30 év szakmai tapasztalat szereléstechnikában.

15 év szakmai tapasztalat víztechnikában.

Óriási ügyfélkör, és több száz folyamatosan visszatérő ügyfél.

Miért válaszd a szolgáltatásom?

Vásárolj hivatalos szervizpartnertől, mert háromszoros előny:
– Vásárlás szakembertől
– Beszerelés szakszerviztől
– Beüzemelés hivatalos szervizpartner által

Tőlem azt kapod, amit kérsz, akkor amikor kéred, úgy ahogy kéred.

lizak sandor ugyvezeto
markafuggetlen viztechnikai szakszerviz

2004 óta sok víz átfolyt a gépeimen

Amikor egy cég szakosodik annak, egy idő után óriási tapasztalat lesz a hozománya. A terepen megszerzett tapasztalatot pedig nemlehet könyvekből megtanulni.

Először a háztartási Reverz Ozmózis viztisztítókkal, és a vízlágyítókkal kezdtem, majd az igényekhez igazodva egyre nagyobb és bonyululabb technológiákat is telepítettem.

Mára az egy tenyérben elférő szűrőt, és szoba méretet elfoglaló ipari vízkezelőket, és több egymásra épülő vízkezelő technológiát ergyaránt telepítek.

Mivel az ügyfeleknél a legnagyobb gondott a vízkő okozza, ezért a tevékenységem nagyrészét a vízkő okozta probélémák megoldása teszi ki.

Technológia

Az EMI technológia az elektromágneses impulzusokkal (EMP) végzett fizikai vízkezelés legújabb tudományos kutatási eredményeiből származik.

A CNRS (Francia Nemzeti Tudományos Kutatóközpont) által végzett kutatások azt mutatják, hogy ezeknek a technológiáknak a hatékonysága olyan kulcsparamétereken függ, mit a mágneses impulzusok frekvenciája, ezeknek az impulzusoknak kitettség ideje, a kezelőcella geometriája, bizonyos anyagok kiválasztása, és a kezelendő víz keménysége.

Az EMI a Dropson által kifejlesztett szabadalmaztatott technológia, mely egy innovatív koncepcióban egyesül, ötvözve az optimális vízkövesedés gátló teljesítményhez szükséges összes lényeges paramétert.

– Gyárilag kalibrált kezelőcella az optimális folyadékáram / keménység teljesítményhez.
– Kezelés az örvénykamra által keltett turbulens folyadékáramban történik.
– Csúcsminőségű, élelmiszeripari anyagok, melyek átengedik a mágneses impulzusokat

dropson vizkomentesito keszulek 1
dropson emi vizkomentesito keszulekek

Miért a Dropson?

A Dropson technológia egy hatékony és környezetbarát technológia, kis helyigényű, így könnyen beépíthetjük az otthonunkba, így elkerülhetjük a vízkő lerakódását. Mindezt úgy, hogy a víz összetételét nem változtatjuk meg semmilyen vegyszerrel. A rendszer karbantartásával sem kell törődnünk, csak az áramellátást kell biztosítanunk számára. Az energiafogyasztás elhanyagolható, valamint a termék minősége miatt sem kell aggódnunk, hiszen egy EU-n belül készült terméket választottunk, mely minden fontosabb minőségirányítási szabványnak megfelel és a nemzetközi engedélyek mellett, magyarországi  engedéllyel rendelkezik, így megtalálható a nyilvántartásban.

A megelőző hatás

A lamináris vízáramot (1) turbulensé változtatja az örvénykamra (2), ezáltal a létrejövő kavargó vízáram jobban kezelhető. A többzónás elektronikus modul (3) vezérli a különböző mágneses impulzus generátorokat (4). Az impulzusokat speciális frekvencián generálják és közvetlenül a turbulens vízáramra (5) bocsájtják. A mágneses impulzusok és az örvénylésből származó kinetikus energia kristályosodást idéz elő a vízben szuszpendált kalcium és karbon ionok között. Az így képződő mikrokristályok egy nem lerakódó struktúrával rendelkeznek. Nem képesek megragadni semmilyen felületen, mivel már kikristályosodtak. Keresztüláramlanak a szerelvényeken anélkül, hogy lerakódnának és kiürülnek a csaptelepeken és csatornákon át (6).

Cső tisztító hatás

Az EMI kezelés megtöri a víz kalcium-karbonát egyensúlyát az alábbiak szerint:
Ca(HCO3)2 > CaCO3 + H2CO3. Lefordítva ezt mindennapi szóhasználatba: Minden egy kalcium-karbonát krisztallizációjakor egy szénsav molekula keletkezik. Ez a gyenge sav fokozatosan feloldja a szerelvényeken meglévő vízkövet.

dropson emi technologia
hydrk dropson kapacitiv osszehasonlitas 2

A víz négy napig őrzi meg a kezelés hatását 

A mágneses impulzusok által kezelt víz, a kalcium-karbonát egyensúly hiánya miatt, korlátozott ideig tart. A vízkövesedés gátló hatás 100 óra vagy 4 nap elteltével megszűnik. A Dropson javaslata szerint úgy kell méretezni a létesítményt, hogy a kezelt víz minimum 60%-t kiengedjék egy 24-48 órás időszak során. Egyébként egy visszakeringető kör kiépítése szükséges a Dropson rendszerbe való visszajuttatáshoz.

A Dropson készülékeket alapvetően az épületek csőhálózatainak és azok részegységeinek szerkezeti megóvására találták ki. 

Mivel a kezelt vízben lévő kicsapódásra nem képes vízkő kristályok kifolynak a csapokon keresztűl, bár nem lágyította meg a vizet mégis vízkőmentes lesz a rendszer.

Tévhitek 

1. Nem vízlágyító: A Dropson vízkövesedés gátló készülékeket, egyes források tévesen elektromos vízlágyítónak is nevezik, ami teljes mértékben helytelen megnevezés. A vízlágyítás egy teljesen más elven működő vízkezelés, a Dropson nem lágyítja a vizet!  A Dropson készülékek mágneses elven kezelik a vizet, ami által a vízkő kicsapódásra alkalmatlan formába kerül, és kifolyik a csőből.

2. Nem szárad cseppmentesen: A Dropson működési elvéből adódóan, a víz elpárolgását követően, maradvány figyelhető meg az érintett felületeken. Ez a maradvány a vízben oldott ásványi anyagok összetételétől függően akár por állagú is lehet. A maradvány nem összetévesztendő a vízkővel, hiszen ezt törölgetéssel, erős vegyi anyagok alkalmazása nélkül eltávolíthatjuk. A fenti okok miatt a takarítást nem kerüljük el a Dropson készülékek telepítésével, csupán megkönnyítjük azt.
(Megjegyzés: Csak a teljesen sótalanított víz szárad cseppmentesen.)

dropson 9000 futballstadionban
vizlagyito vs dropson emi

Jobb a Dropson, mint a műgyantás vízlágyító?

Itt a kérdés nem az, hogy melyik technológia a jobb? A kérdés az, hogy mit hova lehet beszerelni, és mennyibe kerül az üzemeltetése?

Mindkét készülék csúcstechnológiával üzemel, de a mérleg nyelve nem ide vagy oda billen, hanem helyszintől fűggően egyszer ide egyszer oda.

Mindig azt szoktam kérdezni a megrendelőktől: – Mi a cél a vizzel? Mire fogják használni? Végül, de nem utolsó sorban mekkora mennyiségben?

Vízkőmentesítő készülék választáskor szerintem az alábbin érdemes elgondolkodni: 

1. Vízlágyító: Tökéletesen lágy vízet ad, de jelentős üzemeltetési költsége lesz
2. Dropson:  Mágneses elven vízkőmentesít, és csak az áram fogyasztás jeletkezik. A Dropson EMI 2500, 15W energiát használ. Energia takarékos, mint egy led égő.

Mennyibe kerül a vízlágyítóba a regeneráló só?

Számoljunk egy 10 éves fenntartási ciklust.

Egy háztartási vízlágyitó havonta kb. 1000Ft értékű regeneráló sót fogyaszt el.

Ez: 1000Ft x 12hó x 10év = 120000Ft

Ez nem sok. Viszont egy akkora teljesítményű vízlágyító ami térfogatáram szempontjából hasonló teljesítményű, mint a fenti képen látható, focistadiont ellátó, Dropson 9000-es vízkőmentesítő, már jóval nagyobb költséggel ütemetethető.

Kb. 7 millió forint értékű sót fogyasztana el 10 év alatt! 

A Dopson EMI viszont nem fogyaszt sót így 0Ft!

megtakaritas a vizlagyito so aran
dropson emi adat tablazat

Dropson EMI vízkőmentesítő készülék paraméterek

A mellékelt táblázat mutatja a Dropson készülékek paramétereit.

A dropson EMI 2500, és 4000 “A” alkalmazási index besorolású – háztartási kivitel

A dropson EMI 7500, 8000, 9000 “B” alkalmazási index besorolású – ipari kivitel

A Dropson készülékeket maximum 80 celsius fokos vízhőfokig ajánljuk! Ennél magasabb használati közegben a vízkezelés nem működik hatékonyan. Ennél fogva magas hőmérsékleten, vagy gőzzel működő gépekhez nem ajánlott.

Ha a víz betáp cső nagyonbb, mint 1″-1/2″, és a vízkivét több, mint 12m3/h, akkor a Dropson készülékeket sorolni kell egymás mellé.

     Ez nem Kínai!

  • * Made in EU
  • * A Dropson Spanyol szabadalom
  • * A Dropson Spanyol cég
  • * Kiemelkedően hosszú gyári garancia

 

 

dropson emi garancia
Dropson referencia marokko furdok 1

Óriási referenciák az egész világból

A Dropson-t választották egy Európai Uniós finanszírozású projekt keretei között, hogy felszerelje a marokkói fürdők ezreit. Mindezt annak érdekében, hogy környezettudatosabban működhessenek.

Európa szerte sok nagy vízigényű épületkomlexumot védenek Dropson vízkőmentesítővel:

* Hotelek

* Városi uszodák

* sportkötpontok

* Futbal stadionok

Attól, hogy a gépeinkben nem látjuk, a vízkő még ottvan.

Egy rendszerel megvédheted az egész ingatlant, és az összes gépet. 

* Megvédi a csőhálózatot

* A gépeket

* A szanitereket

* Könnyebb lesz a takarítás

* Kevesebb lesz a vízkő okozta meghibásodás

* Kevesebb lesz a vízkő okozta hibák javítási költsége

ujkz

vizkotol elrakodott kazan hocserelo
Kezfogas

Most van szükséged vízkőmentesítőre?

Kattints az alábbi gombra, és egyedi árajánlatot adok neked.

Videós online helyszíni felmérés alapján megnézem a telepítési helyet, amely alapján komplett és személyre szabott ajánlatot kapsz.

Igény szerint beszereléssel, vagy anélkül.

Akár otthon felújítási támogatás igénybevételével is.

Kattints a részletekért!

Több információra van szükséged?

Iratkozz fel a hírlevelemre!

Ajándékba letöltheted a 10 variáció vízkőmentesítésre című ebookot, amit komondottan azért írtam, hogy bemutassam a vízkőmentesítési lehetőségeket.

Nyugodtan feliratkozhatsz, mert nem fogom rád zuditani a leveleimet. 

7 db egymást követő levélben infókat küldök a vízkőmentesítésről, és segítséget kapsz tőlem, ami alapján fel tudod mérni, hogy nálad adottak-e a telepítési feltételek.

Ne feledd! A hírlevelemről egy kattintással leiratkozhatsz, ha nem tetszenek az infók.

10 variacio vizkomentesitesre

Ez itt az oldal alja. Kérlek, görgess feljebb, és kérj egyedi árajanlatot, vagy iratkozz fel a hírlevelemre!