Nagykonyhai vízlágyító 12L

45 000 Ft (ÁFA-val)

Ajánlom éttermek, nagyüzemi konyhák számára, készülékek védelmére.  A készülék kézi regenerálású, ezért manuálisan kell elvégezni a regenerálás folyamatát.

– Megvédi a drága konyhai berendezéseket a vízkő lerakódástól, így nő az élettartamuk.


Leírás

A nagykonyhai vízlágyítónak a legnagyobb előnyei az alacsony beszerzési ár, az alacsony szerviz költség, a hosszú élettartam, és a jó ár érték arány. A konyhai berendezésektől eltérően rendkívül hosszú ideig üzemképes, akár 15-20 évet is üzemel komoly meghibásodás nélkül! Az általam 15 éve letelepített vízlágyító berendezések mindegyike üzemel, és egyiknek sem volt eddig komoly meghibásodása.

A berendezés működési elve: a betáplált 100 mikronig előszűrt nyers vízből a speciális ioncserélő gyanta magához vonzza a kalcium és a magnézium ionokat, majd azokat nátrium ionokra cseréli. A kilépő ágon már a lágy víz kerül bele a csöveinkbe, így a vízkőmentesítés meg történt. A berendezésből a kezelés folyamán semmilyen vegyszer nem kerül a vízbe, kizárólag ioncserélés zajlik!

A regenerálás folyamata: A berendezés nem méri a rajta áthaladó víz mennyiségét, ezt az üzemeltetőnek szükséges figyelnie. A kb. 2500Liter víz elhasználása után a készüléket manuálisan, megbontásos technikával regenerálni szükséges. Mivel ennek a készüléknek nincs külön só tartó kabinetje, így a regeneráló sót közvetlenül a gyanta tetejére kell ráönteni, majd vissza helyezni a csavaros záró fedelet. Egy készülék regenerálásához 1kg finom konyhasó használható. A regeneráló csapot szerviz állásba kell fordítani, majd megnyitni a betáp vizet. A beáramló víz lassan feloldja a gyantára öntött sót, melyből így egy sós vizes oldat keletkezik, mely leoldja a műgyantára tapadó kalcium és magnézium ionokat, majd azokat a gumicsövön keresztül szennyvíz lefolyóba mosatja. A regenerálás  kb.45-60 percet vesz igénybe. Az idő letelte után a az irány váltó csapot át kell fordítani, és a készülék ismét kész a vízlágyításara.

 Figyelem: A lágyított víz nem mindig szárad teljesen foltmentesen, mivel a vízben más ionok is vannak, amelyek képesek kicsapódásra. Ezek eltávolításához azonban már nem kell vízkőoldót használnunk, mert nem makacs szennyezettségekről beszélünk, könnyen eltávolíthatóak.

Átfolyási teljesítmény: 1-1,5m3/óra.

Két regenerálás között felhasználható vízmennyiség: kb. 2,5m3

Só és vízfogyasztás regeneráláskor: 1kg NaCl, és 50 liter mosató víz.

Tisztítási hatásfok: A bejövő vízből 99,5%-os hatásfokkal távolítja el vízkövet. A kimenő lágy vizet felhasználástól függően 0 – 5 német keménységűre állítjuk.

Készülék méret: magasság/mélység/szélesség 620 x 320 x 500 mm

Telepítési feltételek: (Kérem, figyelmesen olvassa el a telepítési feltételeket, mert ezek együttes megléte esetén jöhet csak létre a telepítés!)

–  A készüléket csak fagymentes, jól takarítható helyre lehet telepíteni. (Vízóra aknába nem! Általában: pince, vagy a gépészeti helyiség, konyha. 
– Víz rácsatlakozási lehetőség. (Általában 3/4″ sarokszelep)
– Szennyvíz elvezetési lehetőség, maximum 70 cm magasságban. 
 – Víz előszűrő, max.100 mikronos  pólus mérettel.
 – 6 bárnál magasabb víznyomás esetén nyomás csökkentő beépítése szükséges!
– Elektromos csatlakozást nem igényel. 

Megjegyzés: A vízlágyító készülékeket legfőképpen hálózati csapvízre ajánlatos telepíteni. A készülék fúrt kútra való telepítése mérlegelendő, a rendelkezésre álló nyersvíz paramétereihez viszonyítva. A fúrt kúti víz esetén számolni kell a magasabb vas és szerves anyag tartalommal, ami csökkenti a gyanta élettartamát, illetve kiegészítő egységek felszerelését tehetik indokolttá. Magas vastartalom esetén vastalanító töltet alkalmazása szükséges.

A vízlágyító berendezés felépítése: 
– Rozsdamentes gyanta tároló oszlop nyitható fedéllel
– vízlágyító gyanta töltet
– 2db irányváltó szelep

Karbantartás: A fent leírt regenerálási eljárás szerint.

Gyantacsere: Amikor a vízcsapokon és szanitereken megjelenik a vízkő, az a vízlágyító gyanta lemerülését mutatja. Kimerüléstől függően 4-15 évente szükséges. A költsége a töltet mennyiségéhez számolandó.

Általános információk:

Garancia idő: 1év.

Szállítási, fizetési lehetőségek: A szervizes munkatárs személyesen viszi ki a terméket, és be is szereli. A kiszállításra felárat nem, de kiszállási díjat számolunk fel.  Fizetés előreutalással, vagy helyszínen a szerelőnek készpénzben.  Helyszíni/telephelyi átvételre nincs lehetőség.

 A fennmaradó összeg beszereléskor fizetendő, készpénzben a szerelőnek.

Vízlágyító beszerelési költség: kb. 10-20000Ft, a szerelvényezés nagyságától függően.

Szállítási idő: 5-10 nap.

– A készülék ára nem tartalmazza a beépítéskor szükséges plusz szerelvények, a szerelési és kiszállási díj összegét! Végleges ár a helyszíni felmérés után kerül megadásra.

– Beszerelési, üzembe helyezési idő kb. 1-2 óra normál esetben, 2-4 óra, ha előre nem látott fennakadás akadályozza a munkát.

– Szerelést, és telepítést csak a keleti régió 3 megyéjében (Sz.Sz.B., Hadú, és Borsod), Nyíregyházától kb. 80km-es sugarú körben tudunk vállalni.

Az árváltoztatás jogát fenntartjuk! Az árak 2020.09.01-től visszavonásig érvényes!           

További információk

Tömeg 15 kg
Méretek 25 × 25 × 40 cm